Happy lucky lifeOm någon skulle få för sig att undra hur jag mår, så har ni svaret här.
Jag är fullkomligt överlycklig. Hela tiden.

/ Malin

Harbour BridgeHär står jag vid Harbour Bridge och muttrar!

/ Malin

Gammal, ung eller vad?

Var ute på lokal igår. Vi och alla 18-åringar. Jättekul. Drack iaf goda billiga drinkar och hade en rolig stund på dansgolvet. Särskilt till diverse "Dirty Dancing" låtar. Var dock bara vi som kände igen dem, resten verkade föredra att hoppa runt till skränig nymodig housemusik. Även om mycket dirty dancing förekom runtomkring oss.Konstigt nog så blir vi ändå bara yngre och yngre. Utseendemässigt alltså. Just nu är jag och Sara nere på 20 (och Malin 17). Kandensarna vi pratade med på väg hem från Fraser blev väldigt förvånade när vi avslöjade vår ålder.
"What? You must use a lot of moisturizer in Sweden. And you age very beutifully." Ho ho ho.

Joråsåatt... där satt ni pricken över i:et, löken på laxen, grädden på moset. Inte säger vi emot. Ålder är bara en siffra.

/Milla

Lyxpackers

Många hemma har frågat oss om det här med traditionell backpacking verkligen är vår melodi. Det verkar finnas en utbredd uppfattning om att vi är lite för fina för den typen av resande. Att vi inte riktigt skulle klara av de prövningar man kan tänkas möta på den här typen av resor. Inga problem säger vi, bara man får krydda ryggsäckslivet med lite extravaganser.

Mat som någon annan lagar är gott. Hemkokta nudlar är det inte.
Taxi är bekvämt. Långa promenader med ryggsäckar på ryggen är det inte.
Renar kläder är frascht. Smutsiga, svettiga paltor är det inte.
Bubbel är gott. Goone (inhemskt billigt vin med rester av mjölk, ägg, fisk som alla backpackers dricker) är det inte.  

Idag har vi lyxat. Legat på beachen. Avnjutit en god lunch. Suttit i massagestolar och fått händer och fötter ompysslade av damer som masserat, klippt, filat och lackat.Begreppet lyxpackers myntades för övrigt redan på vår tågluffning 2006 när vi ändrade inriktning på resan och tog flyget istället för tåget...

Dags att öppna en ny flaska bubbel tror jag... Det är ju rätt ansträngande att vara på resande fot...

/Sara and the lyxpackers


Manana, manana...

Framme i Sydney och vi har verkligen gått ner i tempo. Så skönt med egen läga där vi kan sprida våra saker och låta bli att oroa oss för tjuvar...

Vädret har varit sådär... molnigt blandat med soliga dagar så vi har hunnit med såväl strandliv som upplevelser. På julafton tog vi färjan till city o gick på Sydney Aquarium. Coooolt! Tog chansen att fota det vi sett live tidigare (okej, lite större hajar och rockor här).Sedan tog vi oss till Svenska kyrkan för en mumsig jultallrik och lite julstämmning. Mmmm, glögg...
en alldeles okej julafton för att vara så långt borta. Dagen avslutades med bubbel på vår mysiga (och stora) uteplats.Juldagen tillbringades på stranden, hela dagen. och här har vi någonting att ta efter... ingen julstress eller julhets. Alla, precis alla, tillbringar dagen på stranden med picknick och umgänge. Härligt att se.


På annandagen fick vi celebert besök. Team Sweden förstärktes. Av en karla-karl. Ingen mindre än Jens "den bereste" Gregor gjorde oss sällskap. Mys och öl på vår uteplats, med en gigantisk spindel på besök. Primalskrik... och lock för öronen på samtliga inom en kilometers radie.Idag har vi tagit oss till Bondi beach och prommat till lite mindre stränder. Sara helt lyriskt över havet och vågorna. Milla tyckte det var liiite för kallt i vattnet, bara 21 grader. Innan vi begav oss hemöver tornade värsta ovädersmolnen upp sig över oss, med en hastighet som bara finns på film (tänk Independence day) och regnet vräkte ner. Återigen:cooolt!!

Kvällen fortsätter med thai-mat och rosevin eller öl. Ahh... semester...

Simma lugnt/ Team Sweden

God Jul fran Sydney

En riktigt god jul till alla er dar hemma!

Puss och kram
Sara, Milla och Malin


Granen ar kladd och Malin ar valdigt forvantansfull over alla spannande paket. Sara och Camilla har visst inte varit snalla i ar for inga paket verkar vara till dem...

En hyllning till mina resekamrater

Det verkar ha utbrutit ett mindre krig har pa bloggen. Malin beklagar sig over mitt och Camillas sorglosa, oplanerade resetempo och Camilla klagar i sin tur pa att jag och Malin skulle ofreda man hamningslost. Sjalv fattar jag ingenting och tar totalt avstand fran detta pajkastande. Jag tycker ju sa mycket om mina sota resekamrater, inget de gor skulle nansin kunna reta mig. Alla deras charmiga sma egenheter forgyller min tillvaro och berikar mitt liv helt enkelt.

Jag skulle till exempel aldrig reta upp mig under de tre timmar badrummet ar ockuperat varje dag nar Camilla sminkar sig och jag star och hoppar kissnodig utanfor. Nej, det ar ju bra traning att halla sig en stund... Att resande med henne innebar att fa se en blottare eller tva far ju enbart ses som en intim inblick i lokalbefolkningens vardag...

Och att Malin gar at fel hall varje gang vi gar ut genom dorren och med en dares envishet havdar att vi ska ga at totalt fel hall, det ar enbart charmigt i mina ogon. Nar hon sager saker som "jag har aldrig sovit sa mycket i hela mitt liv som pa den har resan, hur ar det mojligt att du ar trott??" och jag sjalv knappt sovit en blund pa typ fyra natter och kroppen skriker efter somn, da kanner jag att hennes pigga entusiasm verkligen far mig att ge allt!

Sa tack for att ni finns!

/Sara

Jag forbannar er alla tjuvar, rovare o banditer, klapare och langfingrade dragg!!!

Igar natt var det ngn som strackte sig over min sovande kropp och tog min kamera, pengar, korkort och mitt kreditkort. Fattar ni?! Vi har alla vardesaker bredvid oss i sangen men anda ar det ngn som lyckats ta mina saker utan att jag vaknat. I ett last rum dessutom. Antagligen nan av vara rumskamrater men man far ju inte pa eget bevag borja visitera andra (vilket jag i vredesmod nastan gjorde anda). Och pengarna skiter jag i, aven kortet ar sparrat sa det har de ingen anvandning for... MEN... bilderna!! Alla dessa underbara, vackra, roliga stunder och platser... borta. Forutom bilderna vi har pa bloggen da, vilket ar bara en brakdel av alla jag tagit.

Ah, vad jag ondar pa alla oarliga hemska manniskor, utan samvete eller empati. Ni ar onda, onda, onda!!!

Vi sa till oss sjalva att vi fick vara arga en dag (och som jag har kokat av ilska) men sedan maste vi lagga det bakom oss. Vi har trots allt 4 veckor kvar av underbar semester och har i Sydney ar det wonderful. Vi hyr superfin lagenhet i Manly och har borjat planera vad dessa 2 veckor i Sydney ska innehalla. Idag har vi hunnit trostshoppa ocksa, jag hittade en jattefin bikini som betalades med Saras bankkort. Vad skulle man gora utan sina vanner :)

Nar man ar ute och reser och far uppleva saval fantastiska som trakiga saker inser man vad alla ni darhemma betyder... ni betyder allt!

/ Puss Milla


Jag ar ju helt crazyTitta - jag vagar!

/ Malin

Till alla mammor, pappor och systrar

Okej, allt ni vill veta om resan:

1. Det ar ca 30-40 grader varje dag. Har regnat 2 natter, skont. Molnigt ibland, skont.

2. Vi smorjer oss typ hela tiden. Med 30 +, solen ar 3 ggr starkare har an nan annanstans.

3. Man far inte bada i havet, det ar farliga maneter, hajar och stingrockor. Hittintills har vi fatt bada i pool eller sjoar. Pa seglingen och i barriarrevet far man ha pa sig "stingersuits" som skyddar. (Far mig att tanka pa Kristian Lukk nar han skulle likna ett xxxxhar. :)) Sara mar lite daligt over att se alla underbara vatten men inte fa bada. Nar vi kommer till Sydney ar det gladjande nog fritt fram.


MAlin och Sara retar mig, som vanligt...

4. Maten ar bra, gott gott och vi ater hela tiden (utom pa Fraser da).

5. Alla vi moter ar mkt trevliga, sarskilt aussies, kanadensare och engelsman. Irlandare kan vi dock vara utan. Hoppas vi moter nan som kan motbevisa oss. Kunde aven varit utan blottaren vi motte igar. Han blev dock skakis nar jag tog upp kameran, fotade honom och registreringsskylten. Inlamnat till polisen, ha ha!

6. Ja mamma, jag blev lite sjosjuk pa seglingen men det gick bra.

7. Nu drar vi vidare med buss mot Brisbane. Det gar bra att aka buss ocksa. Lite obekvamt att sova bara. Sa somnbrist har val bade Sara och jag. Malin daremot, hon kan ju sova overallt, narsomhelst.

Nu drar bussen, tjingeling sa lange! / Milla

Singelpinglorna

Tycker jag har akt pa ofortjant mkt skit pa den har bloggen.

Forstar ni hur UTMATTANDE det ar att aka med dessa tva dreglande singelpinglor. Det ar nyp i rumpan, busvisslingar, skrevtittande och skalor hit och dit. Marie: aven polenskalan aterinfordes pa Fraser...

Jag far ju springa efter tjejerna hela tiden... be om ursakt till kanadensare och forklara for engelsman hur svenskor visst kan bete sig. I brist pa annat antastas tom irlandare.

Puh, inte konstigt att jag glommer packning och papper... ;)Men hey, love u homies! / Milla

Tillagg om ackel Fraser

Jag HATAR ju insekter jag.
Andra natten som jag INGENTING!
Team Sweden delade talt med en slovenska som hade en forkarlek for att kliva upp och ga ut i natten flera ganger.
Det var val helt ok.. om hon inte hade glomt att dra igen taltet efter sig VARJE GANG!!
Ni kan inte forsta hur manga ackliga kryp som hade full access till vart talt.
Jag var alltsa tvungen att vakta slovenskan och dra igen dragkedjan efter henne hela natten..
Hon drog ner dragkedjan och gick ut.
Jag drog upp den.
Hon drog ner dragkedjan och gick in.
Jag drog upp den.
Jag sov inte. Alls.

Och sen maten da..
Jag alskar ju mat. Men inte mat som legat i kylboxar med is, dar isen smalt och geggat in sig med sand i kott, smor o ost och skumpat pa en bil en hel dag i 35 graders varme. (Irlandarna prioriterade: 2 kylboxar med is till olen och en kylbox med liiiite is till maten - jag var i och for sig glad over att det fanns ol, nar jag slutade ata och gick in pa ol enbart. Och en enstaka glass.) Inte mat som det hinner landa 5 insekter pa under tiden det tar att lyfta den fran tallriken till munnen. Inte kott som legat i en oppen forpackning och varit ljummet i en hel dag. Inte ost som legat o geggat med utrunnen cole slaw. Inte brod marinerat i Strongbow (cider). 
Vi skulle ata pa ackliga plattallrikar som vi inte kunde diska ordentligt.
Dricka ur ackliga platmuggar som vi inte heller kunde diska ordentligt.
Laga mat pa vidriga stekbord, eller koka i jarnkastruller som formodligen ar bland det mest smutsiga jag sett. Om du tog i dem blev du svart o oljig om fingrarna och det gick inte bort med diskmedel.
Fraser Island var diet camp for min del.

Kara nan vad jag klagar!! Det var dock bara kvallarna o natterna jag hatade....
Men andock, jag skulle inte ha det ogjort.
Det ar roligt i efterhand.
:)

Jag ar overtygad om att Jens var mycket ironisk nar han sa att vi skulle ALSKA Fraser.
Jag hatade det. Fxxxing hate camping!

Men dagarna var helt underbara!!!
Lake McKenzie var ... nirvana! Sotvattenssjo med underbar strand dar vi kunde plaska omkring och leka med boll.
Formodligen bast hitills:)

/ Malin

Backpackervokabular

Vi traffar ju manga olika nationaliteter har pa lilla trippen.
Jag har dock lart mig att kommunicera med dem alla!
Det verkar finnas ett slags 'vokal-esperanto' igenom vilket man kan gora sig forstadd med ALLA.
Tre stycken ljud - det ar det enda man behover lara sig:

1. EEEEEIIIIIIIIII!!!! (Anvands nar nagon forlorar ett drinking game, vid en fraga - spelar ingen roll vad du fragor om, peka bara och se undrande ut, eller som halsningsfras. Har dock ingen effekt om det inte SKRIKS ut)
2. WWWOOOO!!! (Anvands nar bilen aker i gupp, nar ngn dricker mycket ol pa en o samma gang, nar nagon ar ironisk, drar ett bra skamt osv. Har dock ingen effekt om det inte SKRIKS ut)
3. WOFWOFWOF!!! (Anvands nar nagon ser en snygging, nar man ska hetsa nan, nar det gar allmant bra. Har dock ingen effekt om det inte SKRIKS ut)

Sadar, da har ni lart ert allt man behover for att klara sig.
Om ni kan oppna en ol, sa ar ni "all set!"

/ Malin


Djungelordsprak

"Noden har ingen lag, sa XXX och nop 22-aringen i rumpan"

Hogklassig humor


Malin goes nuts!


Malin is ice cold!

Jag vet, jag har verkligen gavan!!

/ Malin


Sand, myggmedel och sovsack

Vi bokade en resa till Fraser Island, i tron att vi skulle kora en jeep pa en o av sand och ha en allmant behaglig tillvaro. Pa avresemorgonen fick vi lite obehagliga aningar nar folk borjade stalla markliga fragor:
"Vill ni hyra sovsack?"
Eh, vada sovsack, varfor da? Vi ska ju sova pa ett base camp.
Ja, ja vi gav oss ivag, klockan var 6 pa morgonen och vi var lite virriga.Har shoppar vi mat och far instruktioner om bilen. Horde nat mummel om 3 talt och campingutrustning men valde att ignorera.Vara mkt trevliga jeepkamrater, observera 5 stycken irlandare i var bil!Beachmotorvagen var harligast


Lake McKenzie, hojdpunkten pa Fraser

Efter en jatteharlig dag borjade det sakta ga upp for oss vad vi gett oss in pa. Ist for overnattning pa en trevlig resort vantade 2 dagars taltning pa BASE CAMP (skrackfilmsmusik). Nan som nagonsin kunnat forestalla sig oss i denna situation?!Packa ur bil, satta upp talt, laga och ata mat pa snuskiga plattallrikar och platmuggar. Allt i 35 gradig hetta med kryp overallt. Och da menar vi overallt... i maten, i haret, pa kroppen, pa toaletten, i duschen, i taltet... OVERALLT!!Team Sweden vagrar lamna taltet. Irlandare star utanfor med tarar i ogonen... "snalla, kan ni inte komma ut?"


Spindlar stora som handflator

Mot all formodan overlevde vi forsta natten och andra dagen innebar nya aventyr.Utsiktsplats


Lang och kravande prommis pa stranden till "the champagne pools"

Andra kvallen kandes battre, med ol och inledningsvis roliga irlandare. Sedan borjade helvetet.
"Det borjade ju sa bra. Men efter tag sa blev de sig sjalva igen." (Citat Sara, klockrent!)
Dvs gapiga, storande, aspackade, ignoranta grisar utan tillstymmelse till hyfs och allmant vett. Med en ljudniva pa 200 decibel.Vi slutade dricka ol. Borstade tanderna och Sara sa: "Det enda som skulle kunna gora det har varre ar val om det borjar regna inatt." NATURLIGTVIS en sann profetia. Stormvarning, osregn, blixtar, aska, lackande talt, kyla och hackande tander...Vi haller alla med om det Milla sa: "Allvarligt, har jag betalat pengar for att gora det har?"

/ Team Sweden

Mats! Den perfekta julklappen till milla:

Vi kanner ju milla va..
Efter en och en halv vecka i detta paradis sa har vi antligen kommit fram till den perfekta julklappen for henne.
Jag tankte vara trevlig nog att tipsa dig om den, Mats - sa du hinner inforskaffa den innan vi kommer hem. :)

Trummvirvel....

Ett arskort pa badhuset!!

Camilla badar helst i pool. Gillar inte havet eller sjoar, det ar alltid for kallt.
Pa badhuset finns pool, bubbelpool samt bastu.
Pa badhuset kan man ata hamburgare - o sant ater man ju alltid utomlands!
Pa badhuset finns solarium - hon slipper den farliga solen.
badhuset brukar dessutom ligga rimligt nara - det vill saga inga jobbiga flygresor.

Rakt in i kaklet Mats - det kan jag lova!

/ Malin

Den mest fantastiska stjarnhimlen nagonsin...

... sag vi pa segelbaten i Whitsundays.
Da det ar lite svart att fotografera en fantastisk stjarnhimmel,
sa maste ni lita till vart torftiga ordfarrad och latsas att ni forstar.

En stjarnklar natt hemma ar... mkt fin.. om man ar i fjallen.
Lite stjarnor har och dar.

Denna himmel var, i brist pa andra ord, strosslad med stjarnor, stjarnor, stjarnor!
Sa manga, sa starkt lysande som vi aldrig sett forut.
Det var, som det mesta andra vi upplevt har, helt magisktt!!

Dar satt vi, en magisk natt, och guppade pa ett batdack.
(Medan fyra fjuniga packade hollandare skraaaalade i bakgrunden. Super!)

Sara moter nya vanner

Alla ar ju sa trevliga har! Det ar "god day mate" och "hello love" och "no worries" till hoger och vanster. Och sjalv ar man ju snabb att ta efter forstas...

"If you hit me one more time I am going to hit you back!" sa dykinstruktoren efter att jag gett honom tredje smockan under vattnet.

"I will just let you listen to your music then" sa amerikanen pa bussen efter att han fragat mig typ 20 entusiastiska fragor och jag demonstrativt stoppat i lurarna till ipoden.

Ar att undvika ogonkontakt, inte svara pa tilltal och att stryka efter vaggarna ett avvikande beteende har i Australien, det funkar ju sa bra hemma?!
 
/Sara 

Semester, schmemester

Ok, stretching time och allt ar underbart.

MEN...

Jag tror jag fick med mig mina tva husdjur hit, istallet for mina tva sjalvstandiga vuxna vanner.
Ni vet, tar man med sig sina husdjur, sa maste man se till att de har det bra.

Jag haller ordning pa alla papper, sa att jag verkligen far med mig mina husdjur dit JAG ska, och inte dit de vill ga.

Jag oversattar det kluriga engelska spraket for dem, sa att de ocksa vet vad som sags och slipper sitta och nicka och le heeeeela tiden.

Jag tar hand om dem nar de blir aksjuka.
Jag hamtade vatten, chips, chokladbitar och annat som kunde fa dem att ma battre, nar de blev sjuka pa forsta batturen.
Baddade lite i pannan pa dem, berattade for dem nar de hade fatt tillbaka fargen i ansiktet igen.

Jag ser till att de dricker tillrackligt med vatska o undviker vatskebrist.
Det innebar att de ropar pa mig nar de vill ha nat att dricka, samt nar de vill ha nagot hamtat.

Jag ser till att de har koll pa alla sina saker.
Det ar speciellt viktigt nar det galler Camilla!
Den vanligaste frasen fran henne ar:
Men, vart ar mina nycklar / solglasogon / pengar / mitt vatten / min sarong / kamerasladd / resepapper / glasogon / linser / min vaska / bikini / min kamera? (For att ge nagra FA exempel)

Ja, sa kort sagt.. jag tar alltsa hand om mina husdjur o ser till att de har det bra.
Det ar ratt slitigt, men det verkar ju inte finnas nagon annan som kan gora det.

Hur jag mar?
Joda, forutom att jag ar helt utarbetad och har haft en rejal forkylning de senaste tre dagarna sa.. ar det finemang..

/ Malin
Stretching time

Fa se om jag kan satta ord pa exakt huuuur avslappnad jag ar, och exakt huuuuur bra jag mar!
Vi har varit har i sju dagar, inte speciellt mycket. 30 dagar av riktig semestertid kvar. (Tack och lov for det!)

Det kanns som vi har upplevt hur mycket som helst och varit har minst en manad.
Samtidigt sa har vi verkligen stressat ner, tagit det lugnt och verkligen njutit av tillvaron.
(Njuta ar val kanske inte det ord jag skulle saga om den senaste 14-timmars bussresan, but still...)

Livet gar behagligt langsamt.
We're streching time.

/ Malin


Till Issa...


... som ville veta hur vi bor pa resan. I natt sov vi pa dack pa baten for att vi skulle fa titta pa delfiner. Men delfinerna ville inte titta pa oss :(

Puss och kram sotnos!

/Sara


Johan E: har kommer en tidig julklapp!


Har Johan, ser du vilken rolig bat! Jag tror den driver med oss!


Ser du den har masten Johan?
Den vill de inte ha langre.
Den ar lang nog!

(Jag jobbar vidare pa fler fantastiska skamt!)

/Malin


Fran paradiset till sjunde himlen

Segling i tre dagar i Whitsundays! Enjoy!


Promenadstrak pa vag till hamnen.


Varan fina segelbat.


Australia High Fashion Show - snorkling pa tre underbara stallen.


Efter snorkling blev det 'fri lek'. Vissa hoppade fran battaket och fran masten.
Vissa drack ol och tittade pa.


Regnvader under ingaende. Mycket mysigt, pa riktigt!


Captain Rob berattar historier, visar karta och resrutt samt pekar ut olika fisksorter.


Team Sweden i total kontroll som alltid!


Tillat oss presentera varldens tredje vackraste strand!
Varken foton eller ord kan beskriva hur fantastiskt det verkligen ar.
Underbart, osannolikt vackert och ofattbart!


Hewie tar oss till sin egen favoritplats av Whitehaven Beach.
Sanden ar, trots 35 graders varme, helt KALL och mjuk som.. florsocker!


... bilden av andlos lycka. Sjunde himlen!


Att plaska runt i det kristallklara vattnet och bara finnas till, var helt overkligt skont!
Tyckte malin och Sara alltsa. Milla fros.. som vanligt...


Pa grund av risken att bli stungen av dodliga maneter, sa var vi tvungen att
bada med 'stinger suits'.


Rob svingade sig upp i masten for att ta himelska bilder pa Team Sweden!


Lyxyacht med egen pool. Sara klagade dock pa franvaron av Pina Colada. 


Milla hissar segel
Har ni sett den har stjarnan pa sistone?


Har star Malin och tanker pa jobbet.. inte det minsta...


Team Sweden into the night!


Sail away - fran sjunde himlen tillbaka till paradiset!/ Malin, milla o Sara

Det var inte maeningen...

Ja, jag vet... 75 % av er som laser bloggen kommer att saga: Vad var det jag sa...

Det var en sak som jag absolut inte ville tappa bort och saklart, den bara rakade ramla ur vaskan - min kamerasladd.
Men som det for det mesta brukar gora sa ordnade det sig. Lite ilska och nagra tusen liter svett senare sa fanns den ater i min hand...

Sa hall i hatten, for nu kommer ni snart fa se det mest underbara av underbara...

/Milla

Fascinerande fakta, del 3...

Vi fick 5 trevliga engelsman till room-mates i Airlie. Den ovanliga sorten... lugna, lasandes varsin bok nar vi kom och dessutom -de pratade i normal samtalston.

Ett ypperligt tillfalle for oss att trana var engelska.

Milla: "How do say rondell in english? You know, when you drive around and around and around?" (doing circles with her hand)
Kevin: "Oh, you mean round-about?"
Milla: "Around a boat????"
Kevin: laughing LOUD
Milla: "Ehhh, oh you mean round-about. Now a get it. He he..."

Milla=dagens floskel, check!


Ja, eftersom vi alla 3 ar lite smatt internetberoende sa hinner vi blogga ocksa...

... kul for er va? Tycker det ar mkt roligt att fa lasa allas kommentarer, mera mera!! :)

Framme i Airlie nu efter en lang bussresa. Idag har vi bara slappat vid lagunen och tagit det lugnt. S E M E S T E R stavas det visst :) Imorgon drar vi pa en 3 dagars seglingstur i Whitsundays... ahhh...

Lite bilder fran senaste dagarnas aventyr...


Room-mates i Cairns


Ian plattar haret pa Milla o tog uppgiften pa storsta allvar. Forsokte sedan platta sitt eget har... vilket gick sadar...


 
The Great Barrier reef, brudarna snorklarna. (Om ni tittar pa vattnet gar det att se vart revet ligger alldeles intill ytan, fantastiskt!)
6 pa morgonen... busschaufforen envisades med att vacka oss var tredje timme


Airlie...

Far se nar vi hors nasta gang! Puss o kram!


Ulti-MAT

Jag gillar ju mat jag.. sa det ar val dags att jag avger en lagesrapport!
Man kan ju lugnt saga att jag INTE svalter, och sen kan man ju direkt efter det saga att jag AR arets julgris samt att merparten av de pengar jag spenderar ar pa just foda.

Sanna har fragor far jagdagligen ta angestfyllda beslut om:

Vilka frukter vill du ha  pa din farskpressade juice?
Mango, melon, papaya, jordgubb, ingefara, apelsin, citron, banan, morot...
Eller forresten, du kanske ville ha en smoothie i stallet?

Vad vill du ha i din sallad?
Vitloksfrasta jatterakor, lax, kyckling, avokado, pinjenotter...

Och, den storsta upptacken av dem alla:
BANANA CAKE!!Det ultimata brodet/efterratten/fikat/snackset/karleken..
Du kan ata det precis som deet ar, eller toasted med mascarponeost, honey and sliced banana..
Bland annat alltsa. Jag kommer nog inte komma hem, alls. Har ju bara kopt ett sate pa planet till Sverige, och jag tror det kan bli litte tight...)

Na, jag borjar nog bli lite hungrig...

/ MalinThe amazing Great Barrier Reef


Idag var det battur och snorkling ute i Barriarrevet. Man fick aven provdyka och det var helt otroligt, gar inte att beskriva med ord. Jag var helt tagen att jag tom glomde bort att andas ibland. Att kanna lugnet, fa vara i en annan varld, se revet, alla fiskar, hajar och simma intill en sea-turtle... det absolut maktigaste jag varit med om.


Nan kille, instruktoren och jag.


Jora, instruktoren hade med sig den glittriga tomteluvan...

/Milla


"Vad haller du pa med?" "Jamen det ar ju kallt i vattnet"

Forsta dagen att verkligen njuta av var semester. Vaknade hyfsat utvilade, redo for Cairns. Borjade dagen med att boka upp de narmaste 2 veckorna, tjoho! Det blir segling i Whitsundays och jeep-safari pa Fraser... "Do any of you have a driving-licence?" "Ehhh, yes. BUT we dont want to drive..." Nae, vi har med forskrackelse insett att trafiken i Aussie inte passar oss. Hur fan ska man komma ihag att svanga vanster eller overhuvudtaget ligga i vanster fil? Annars har vi njutit av lagunen (las: gigantisk pool) och verkligen slappat. Och ja, Aussie ar verkligen sa underbart som alla sager...


Trott och nyvaken Milla...


34 grader i luften och 37 i lagunen... och Milla fryser... (jag havdar ff att det ar kallt nar man ska komma i) (Sara havdar att Milla har allvarliga problem...)


slappa, slappa, slappa

For you Tillan!

"You make a living with what you get. You make a life with what you give".


Vi har hunnit shoppa ocksa... Malla goes crazy...


Antligen ett par solbrillor som passar perfekt!

Cheers mates! Nu ar det ladiesnight med gratis champagne...

Framme i Aussie...

... och Cairns. Och jag har redan skramt Malin 3 ggr med diverse kryp ;)

Milla och Sara ar trotta... eller som Sara uttryckte det till vara trevliga svenska room-mates: "Efter en ol lag jag under bordet."

Malla ar lite piggare... ar det gladjen aver att kunna fa roka nar hon vill, eller bara det faktum att hon fatt sova pa flygresorna?

Har kommer iaf resan i bilder...


London och Heathrow. Tack for kortet mamma Inga. 


Sara blev trott i benen pa Heathrow och snodde en bil... 


Hong Kong. Lyckades reta upp ett helt folkslag...


Malin tankte ta en snabb-dusch pa Hong Kongs flyplats... alldeles utanfor Armani butiken tror jag.

Imorgon ar det tankt att vi ska boka snorklingtur och kanske provdyka i barriarrevet. Sedan maste ju den underbara polen invigas och sa blir det nog ett besok till lagunen. Man far ju inte bada i havet har, om man inte vill bli krokodilmat da...

/ Milla

Fascinerande fakta, del 2...

Visste ni att Hong Kongs flygplats har fyrkantiga svarta high tec boxar dar du kan ga in och duscha lite snabbt? Mitt pa flygplatsen alltsa, bredvid restauranger och tax free shops...

Eller att det ar sjukt billigt att fika och ata. 5 spann for en fika.

Allt i Malins varld.

Vi andra tva fattar lite mer.

Nu drar vi fran Hong Kong.

Tjing Tjong!

PS. Notera rimmet Marie :) 

Geografisk klasskillnad

Asashi - japansk ol.

Malin: Hmmm, smakar som Norrlands guld ungefar.
Sara: Hmmm, ja eller som en internationell lager.

Malin bor i Norrland.
Sara Stockholm.


"Jag har sovit sex timmar i strack och jag ar jattepigg!"

Sa Malin till mig imorse.

Min natt sag inte riktigt likadan ut...

Testade hjalpmedel: Rodvin, naturmedicin, i-pod, film, ogonmask, oronproppar, nackkudde, filt, extrakudde.

Testade sovstallningar: Sittandes uppratt, ihopkurad till boll, totalt ihopknycklad, fotterna i orat pa medpassagerare framfor, liggandes pa golvet under alla fotter, etc.  

Resultat: Klarvaken. Diverse framvasta svordomar, suckanden och stonanden. Diverse loften till mig sjalv om att aldrig aka pa langresor mer.

Och nu, snart dags for 13 nya, harliga, flygtimmar. Yeeey!

/Sara

Du fattas oss...

Vi ar som ett bord med tre ben. Vi star... men det skulle fungera battre med ett fjarde...
Marie, vi saknar dig!


Tips och tricks

Att resa i flip flops ar galet skont for fotterna.
(Av vilken anledning kan alla forsta.)

Applicera INTE detta tankande angaende underklader!
(Av anledningar som ni inte ens vill hora om)

/ Malin


Talamod och beundran

Joda, 11 timmarsflyget till Hong Kong ar avklarat.

For att vi inte skulle sova bort hela den underbara flygturen sa hade nagon vanlig sjal lampligt palcerat ut tva sma manniskor nara oss.

En framfor och en bakom.

Jag hade hogsta volym pa en Vin Diesel-film och satt och toktryckte lurarna mot oronen, men trots detta kunde jag (mkt tacksam) avnjuta de ljuvliga livens primalskrik. Ytterst njutsamt.

Min beundran for deras enorma lungkapacitet och ihallande talamod kanner inga granser.

Jag tycker om barn. Pa bild.

/ Malin

Fascinerande fakta, del 1

Visste ni att det ar "AGAINST THE LAW" att roka pa Heathrows flygplats?

Det vet jag. Numera.

(Man kan alltsa inte ens ga UT o roka)

You have to be strong, sa var servitor.

Forsta provningen, check.

/ Malin

"Jamen det tog ju javligt lang tid innan vi lyfte..."

Tur vi ar 3 som aker...

Depature: 15.05
Malin sover: 15.03

Hometown glorySäfften kompis!
Klömm alltri ditt uursprung.
Du och jag är liïika.

/ Rizzto.

Just nu

... ser mina enorma 27 kvm ut såhär:Överblick kallas det.

/ Malin

Sista arbetsdagen avklarad...

Tut-tut... the party-train is leaving... :)


Chokladfrossa

Inte för att det är svårt att hitta bra saker med att åka på semester men jag har hittat en till, en oväntad. När man inte är hemma i december får man öppna alla luckor i kalendern på en gång. Och äta upp all choklad. Det får man!/sara

Packningsångest

Okej, jag har inte gjort nån av sakerna som stod på listan... Fast jag försökte faktiskt konvertera mina tv-serier till mp4 och trodde, kanske, eventuellt en liten stund att konverteringen lyckades. Men sen fick jag inte in filerna i itunes... Men jag är lite stolt över hur lång tid jag ägnade mig åt att misslyckas...

Och resten av packningen har jag planerat... i mitt huvud... Så nu återstår bara att skyffla ner grejorna i ryggan! Ok, jag ljuger. Jag har ingen aning om vad jag ska ta med mig. Jag vet inte var mina sommarskor är. Jag hittar mitt gamla pass men inte mitt nya. Jag har inga shorts. Mina linnen är fula.  Mina böcker är för många. Är mina kjolar i en flyttlåda i s-vall?Ahhhh!

Jag kan packa, jag är inte rädd...

/Sara

Ge apan en banan!

Men snälla, ge den här människan lite sol!
Stackarn är ju så blek så att hon är BLÅ!/ Malin


Lugn, bara lugn!

Jag tror Malin är orolig för att det inte planeras tillräckligt mycket på min front. Milla behåller lugnet med sina packningslistor men för Malins skull vill jag presentera en action list.

Idag har jag till exempel:
- Inhandlat tantstrumpor till flygresan
- Nästan avbokat resan pga av bikiniångest (tittat på bild av Kalle i baddräkt och tänkt att jag kanske kan åka ändå...)
- Köpt några minuters sömn på flyget i form av öronproppar, ögonmask och fusksömntabletter (men insett att jag förmodligen kommer vara klarvaken ändå och förbannat det faktum att jag inte känner en enda läkare)
- Fått massor av nz-tips av snällpatrick (och halvt bokat in en resa till Indien nästa år)

Imorgon (eller iaf innan måndag) ska jag:
- Kanske eventuellt våga räkna ihop hur många timmars flygresa vi har framför oss.
- Ta reda på om jag har nån reseförsäkring (ja, mamma, jag vet att jag lovade att kolla för länge sen...)
- Ta reda på hur man omvandlar mina tv-serier till mp4 (tobbe, du måste komma hem från Florida!)
- Be någon vänlig människa skicka över en färdig spellista med bra musik (nej pappa, det var inte dig jag syftade på) 

Ja, sen var det ju där med packningen också... Men jag har lärt av mina misstag, den här gången ska jag testa så att jag orkar lyfta ryggsäcken lite tidigare än fem minuter innan vi ska åka...
 
/Sara


Hörrni, en vecka kvar...

Så. En vecka. Går ju fort det. Skönt. Och välbehövligt. Fast overkligt.

Igår avverkades lilla julafton hos ma o pa.

-"Ta en bild på mig och tjejerna då. Hörrni tjejer, vad roligt. Okej, Ida sluta hoppa och sitt still. Nähe. En till. Okej, kanske en till. En sista då. Så kolla, där är kameran Hildur. Saga, är du med då. Jaha, nu blev Ida sur."

Är de inte för härliga de små.

Fast jag behöver semester. Jepp!

 /Milla

RSS 2.0