Tips till Daniel, Caroline, Ella och Selma

Hej på er!
Nu håller vi på att packa ihop för att ta oss tillbaka till Manila. White beach är verkligen fantastiskt fin och Villa Camilla har bra läge, precis vid stranden på den lugna, fina delen. Ju längre man går åt "partyhållet", desto mer försäljare. Många små bra restauranger runt hotellet, vi gillade bland annat Coco Loco som ligger granne, bra mat och bord på stranden. Även treehouse var bra, god sangria :) Andra mattips är Cyma vid D-mall (60 pesos med trycycle att ta sig dit), fantastiskt god grekisk mat! Nigi Nigi längre bort på stranden var också bra. Maten på Boracay är generellt dyrare än de andra ställena vi varit på, men billig ändå med svenska mått.

Det kan bara bra att veta att man måste gå en bit med bagaget när man kommer, de trycycles som tar en från hamnen får inte köra hela vägen fram till stranden.

Hotellet är fint men aningen slitet. Första natten bodde vi ett deluxerum och det var bra med tv och ac. Dock ingen balkong (nr 16, tror de andra deluxerummen har det). Sedan flyttade vi till standardrum med fläkt och stor balkong, helt ok men lite slitet. Ingen frukost ingår men det kanske ni har koll på. Det finns en liten bar där man kan beställa frukost men det har vi inte gjort. Väldigt gullig personal som jobbar här.

Just nu håller de på att fylla poolen på hotellet, den har varit tom fram tills nu. Har inte gjort oss något med ett så fantastiskt hav bara meter bort men för tjejerna är det kanske mysigt ibland. Den är nog full när ni kommer :) tror tjejerna kommer att älska att bygga sandslott i den fina sanden.

Mysig sak att göra är att segla. Vi körde en solnedgångssegling och en halvdag med snorkling och besök på finaste stranden Poco beach. Jättemycket fina fiskar när vi snorklade men tyvärr maneter så jag rekommenderar inte det. Men ta gärna båten direkt till den stranden. Går att snorkla på white beach med men inte alls lika mycket att se (dock inga maneter). Massagen på stranden var super, 1 h för 350 pesos. Vi gjorde även pedikyr för 200.

Fråga gärna om ni undrar mer saker! Trevlig resa så småningom!

Ps. Myggmedel är bra att ta med.


Sara i solnedgången

Ja och den sista solnedgången kräver ju sin San Miguel.
Nu drar vi in till köpcentrumet och Tillan ska eventuellt göra fransförlängning som Malla och Sara gjorde igår. Superfina blev dom!
Det blir även lite tapas på Ole', fin avslutning

Kram på er alla


Sista dagen i Boracay

Kräver sin mango-rum shake! Snart kommer vi hem igen


Beachpics


Life's a beach

 

 

 


Man bör smörja sig på semestern /mvh en kompis


Kotten

Det händer mycket när man är på semester, 2 små prinsar har nu tittat ut. Först lilla älskade Henry och nu lilla älskade Kotten. Stort stort grattis till fina familjen Axelsson!


En vanlig dag

Tänkte dela med mig lite av hur livet kan se ut för oss en sån här vanlig februaritorsdag:

Vakna runt 9-tiden. Promenera några meter till ett frukostställe. Äta frukost, idag bestående av mango- och banansmoothie, mangopannkaka och kaffe.

Några steg ner till stranden. Morgondopp. Vila frukost. Snorkeltur. Långt ifrån Apo Islands fantastiska utbud men helt ok med akvariefiskar ändå. Vila snorkling/läsa bok.

En trappa upp till "Treehouse restaurant". Lunch: Grillade räkor i obscena mängder underbar vitlök. Öl.

Tillbaka till stranden. Ljuvligt bad. En timmes helkroppsmassage. Galet skönt! Ny snorklingstur och massa bad.

Sangria i en solstol i solnedgången på stranden.

Nu ska jag skicka tjejerna på shoppingtur och själv ta en öl på balkongen. Har äntligen hittat goölen "Cerveza negra" istället för San Miguel-blasket. Dagens största problem verkar vara att hitta en kapsylöppnare.

Sa jag att vi har det bra?

Puss
S


God bless our trip


För det är ingen vanlig dag..

För det är MALLAS födelsedag!! Hurra Hurra Hurra

Nu drar vi strax ut på en överrasknings tur på en segelbåt i solnedgången (förhoppningsvis läser hon inte detta innan) vi har även köpt en present i form av en orange luftmadrass som Malla kan chilla på. Vädret är på topp, humöret på topp och kvällen kan inte bli mer än toppen!

Skål på er därhemma


Min ryggsäck är så tung...

Jag börjar ana en viss avundsjuka från mina medresenärer. Varje gång jag försöker bära min egen ryggsäck kommer en liten filippinare springande och kräver att få bära den. Varje gång! Tillan och Malin får släpa sina själva. Snart kommer de nog börja använda Kats smeknamn "lilla prinsessan" på mig...


Utsikten från balkongen

Den första blicken på morgonen vilade på detta


Tillbaka i Cebu

Hej igen,

Nu har vi tagit oss tillbaka till verkligheten efter 4 dagar i paradiset! Vi har roat oss med att sola, bada, druckit drinkar, solat lite mer, sovit, ätit gott, badat lite mer.. Och framförallt snorklat med sköldpaddor!! En otrolig upplevelse som känns svår att beskriva med ord, men vi var så nära dom som 1m bara. Underbart som sagt!

Vi har ändrat lite i resplaneringen och har beslutat oss för att övernatta här i Cebu inatt och ta oss till Boracay redan imorgon om allt vill sig väl.

Vi återkommer då allt är spikat, ha det så gott där hemma!


Ingen uppkoppling

Nu beger vi oss strax ut till lilla Apo Islands, vi ville bara göra er uppmärksammade på att vi inte kommer ha någon form av mobilnät eller uppkoppling. Men vi hörs när vi är tillbaka i civilisationen igen!

Kram och gos pulvermos!


Romantisk middag för 3

Happy valentines day


Lyxpackers i vanlig ordning

Vi gillar det ljuva livet. Igår en timmes helkroppsmassage på stranden, idag manikyr, pedikyr och fotskrubb. Fantastiskt!

Majsan, tack för tipset om massagetanten Beth!


Loose-loose situation

- Har du fått växel? säger Tillan.
Malin:
- Nej, men jag har ju inte fått drinkarna heller.
Inga pengar, ingen sprit. Loose-loose situation.


Tuppjävel

Det är en tupp som låter oavbrutet. Han måste vara galen!!!


Sociala klubben

Så länge man inte frågar om vägen så gör det inget om man inte lyssnar på svaret.


Tystnaden

Tystnaden här är som Arnold Schwarzenegger, kompakt.


Framme

Nu är vi äntligen framme i Filippinerna efter ca 40h på resande fot. Vädret sviker oss totalt, men vi låtsas som det regnar! Bokstavligen, det öser verkligen ner.. Väderprognosen säger inge bättre heller dessvärre. Men humöret är på topp och vi har vandrat runt på Malapascua idag och även tagit ett mysigt dopp i skurarna. Priserna här är helt otroliga, igår åt vi finmiddag för ca 200kr totalt. Då drack vi många öl och varsin varmrätt.
Vi bor bredvid 3 svenskor som åkte ut på en snorklingstur idag, det kostade dom ca 90kr och då ingick all utrustning plus en egen båt. Så vi kommer kunna underhålla oss ändå!

Resan upp till Malapascua var en hel historia för sig, vi går nog in närmre på det sen men vi kan säga att det involverade oss inpackade som sillar och även en en mindre angenäm båtresa över till ön då det blåste lite.. Eller ganska mycket..

Men som sagt vi är på plats och nu kom lunchen precis in, vi har det bra gott iaf!

Och jag (Tillan) är världens lyckligaste då jag fick ett underbart mms igår på min brorson Henry som kikade ut! Lyckorus! Längtar efter att få se honom :)

Ha det toppen där hemma så återkommer vi snart!


På plats i Peking

Efter mycket dividerande kom vi fram till att det inte var Hongkong vi skulle till... Vi är framme nu, för oss är klockan mitt i natten men lunchtid här. Tänkte lyxa till väntetiden med spa och massage men något sådant finns inte. *tjurar lite*


Provisorisk resrutt

Så här ser planen ut än så länge:
Första stoppet blir den mysiga lilla ön Malapascua. Inga vägar inga bilar, bara lugn och ro.
Efter det drar vi iväg till en liten mini-ö som heter Apo-Island, där det endast finns 2st ställen att bo på och vi kan nog vandra runt ön på en timme. Det ska även finnas ett av världens finaste snorklingsställen där!
Nästa stopp blir förmodligen Bohol där vi förväntar oss en simtur med den berömda valhajen.
Resans sista besök blir på paradisön Boracay där White Sands ligger, en strand som blivit utsedd till en av världens finaste 4 år i rad, underbart!

Ja vi klagar inte..


Livin' la vida pensionistas

Packlista 2002:
Bikini
Solglasögon
Pengar
Kondomer

Packlista 2012:
Samarin
Ipren
Magsjuketabletter
Ögondroppar
Plåster
Tops
Alcogel
Resorb
Myggmedel
Öronproppar
Sömntabletter
Solskyddsfaktor
Stödstrumpor
Nackkudde

Tiempos de locos!

Tillfälligt avbrott

Bubbeldrickandet, ostätandet och semesterladdandet har börjat!

Tillfälligt avbrott.

Snart tillbaka!


Straffpoäng

Det här med att inte snacka jobb på semestern har inte riktigt funkat, nu ger jag Malin och Sara 5 minuter till sen delas det ut straffpoäng! Som gäller hela resan.. HELA!

/Tillan

Oroväckande nyheter

Översvämming, flygkrascher och jordbävningar.
Nyheter utan större betydelse som flimmrat förbi.
Verkligt upprörande är att det sägs att Filippinerna inte har speciellt rikt ostutbud.
Men jag är ganska säker på att det finns FILI-delphia i alla fall.

Malin


Bubbelafton

Jaha ja familj och vänner, då närmar det sig igen..
Vissa saker har minskat - 43 dagar blev 29, 29 dagar har blivit 19.
Vissa har ökat - 29 år har blivit 32 år (för vissa iaf /Tillan), 50 kg har blivit 60 kg (även här skiljer sig nån från mängden /eh ja kanske Tillan igen då...).
Men då vi bokat de flesta dagarna på öde öar så känner vi att de inte spelar så stor roll för nu väntar paradiset! Vi byter snöslask och kyla mot sol och kritvita stränder.
Kärlek!


RSS 2.0