Arenal & Monte Verde

Resumé igen, nu från Arenal (vulkan) och Monte Verde (nationalpark).
När vi kom fram till hostelet i Arenal som vi tänkt bo på visade det sig vara fullbokat, förutom på campingdelen. Så vi bestämde oss för att bo i tält. (Ja, Malin och Camilla, ni läste rätt). Men den här gången fanns det madrasser och lakan och man behövde inte sätta upp tältet själv. 

Vi var rätt skeptiska men sov ändå hyfsat ok.
Hike på väg till vulkanen.
Roligaste guiden Franklin lärde oss det mesta om regnskogens mirakelväxter (som tydligen ska kunna bota allt från baksmälla till prostatacancer) och hur man som tjej kan locka fram apor genom att sätta sig och kissa.
Grymt fina vyer men tyvärr inte så mycket vulkankänsla. Det hade inte varit någon lava på fyra månader och man fick inte gå hela vägen upp.
Efter vulkanen åkte vi till "hot springs", fantastiskt skönt! Massor av olika pooler, från iskalla till nästan kokande, den varmaste gick knappt att doppa tårna i. Vi var inte överens om vilken som hade bästa temperaturen men hittade en varm till Sara med en kall pool i mitten till Tillan. Och vi enades om att poolen med bar ändå var överlägsen. Tillan körde vattenrutschkanerace med grabbarna medan Sara softade i vattnet.
Resans dyraste öl men det var det värt.
Vi åkte båt på den konstgjorda Arenalsjön över till Monte Verde.
I Monte Verde var det svinkallt och blåste storm! Fram med hoodies och leggings och sedan blev det hämtpizza på rummet. Vi bäddade ner oss under dubbla täcken och bestämde oss för att snabbt åka vidare till värmen.
Sjukt fint!

Kommentarer
Postat av: Camilla Hedman

Galet hääärligt! Jag blev en aning överraskad när jag såg tältbilder dyka upp! :) Hittade ni nån pool som passade mig Sara?Nu är det även hääärligt att ha er hemma... längtar efter mina tjejer!! kram

2011-02-20 @ 19:53:39
Postat av: Märy

Superkul att få se massa bilder!

Underbara resa och det är tur att det kommer mer resor i framtiden där man kanske kan lyckas vara med på ett litet hörn :)Välkomna hem och längtar till att få höra ALLT och se ALLA bilder!Kramar

2011-02-22 @ 13:39:44
Postat av: lovisa

härliga bilder:D

2011-02-22 @ 13:59:05
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Inger

Åh, vilka bilder. Jag vill också!! Skönt ändå att ni är hemma välbehållna. Stor kram, Mamma

2011-02-25 @ 13:05:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0