All good things must come to an end...

Jaha, vad hande? Kunde 6 veckor ga sa ja**a snabbt? Nu star man har pa Hong Kongs flygplats, forbannad och vilsen i sjalen. Vada kyla, vada jobb, vada vardag. Vi har ju glomt (fortrangt?) hur en tung vinterjacka kandes pa axlarna eller hur man plumsar med vinterkangor genom sno och is och slask.

Eller for att citera Tobbe: "Home sweet hell"

Men..., tank positivt. Nar vi kommer hem ska vi genast planera for nya aventyr. Tillsammans eller at olika hall. Jepp!

Kul att ni foljde med pa resan, den fantasiska, vackra och alldeles underbara.

/Team Sweden aka frallan, pajas o pillertrillarn


Jaha, jamen da sa..

All beer is good. Some beer is better.
(We tried some.. :))

Och en annan saying, som av nagon outgrundlig anledning forknippas med just mig:

Lammkott fastnar inte mellan tanderna.

Syns hemma da.

Tror ni vi var fardiga dar?

Idag har vi gjort nanting valdigt spannande och lite laskigt... simmat med DELFINER!

Igar tog vi lilla roda toyoyotan o drog till Akaroa (var nast sista anhalt, snyft), sov pa varldens gulligaste hostel och imorse var det sa dags. Man ar ju lite lagom cool nar man raftat och hoppat fallskarm sa en liten battrip ar val ingenting. Men jag fick onda aningar sa fort vi satte oss i baten... inga delfiner i narheten av hamnen sa vi begav oss langre ut mot havet. Gulp! Ska jag simma dar? Efter ca en halvtimme av guppig fard sag vi dom, yeah! Sara i, Malin i och Milla iiiiiii.... en vatdrakt hjalper ju for bovelen inte i 15 gradigt havsvatten. Med stora vagor dessutom. Men delfinerna var roliga, lekte och simmade runt oss. Men lite radd var jag for ngt hemskt havsmonster och sedan var jag saklart forst upp i baten ocksa. Bra for Malin o Sara som kom upp sist, har kommer lite bilder pa dem! Trivdes som fisken i vattnet halsar Malin (he he)...





/Milla

Tillagg till Issa

Hej min finaste! Att simma med delfiner var helt otroligt haftigt, coolt och fantastiskt! Det maste vi gora nan gang tillsammans du och jag! Jag tyckte inte att det var ett dugg laskigt och jag tror inte att du skulle tycka det heller. Delfinerna var busiga och simmade jattenara, fram och tillbaka mellan oss. En gang borjade en delfin simma runt mig i cirklar, hur nara som helst. Ju mer vi skrattade och hade kul, desto roligare tyckte delfinerna att det var att simma med oss. Malin och jag ville aldrig komma upp ur vattnet, vi tankte saga till kaptenen att vi skulle simma hem istallet nar de ville ha upp oss :)

Stora kramar fran Sara


Doubtful sound

Milla & Sara gav sig ivag pa en egen liten road-trip, vi akte langre soderut och begav oss pa en battur i fjordlandet, narmare bestamt Doubtful sound. Sag valkommen till tystnaden, stillheten, total frihet och helt orord natur... hojdpunkten var nar kaptenen stangde av motorn, bad oss alla vara knapptysta och sitta stilla for att "listen to the sound of wilderness". Maktigt.














/ Sara & Milla


Glaciarvandring pa Franz Josef

Det maste vi ju ocksa gora!
Glaciarerna ar ju pa vag att forsvinna, om nagra hundra ar. (Eller vaxer i storlek lite nu och da, enligt var guide)


Mascara ar ett valbeprovat overlevnadsknep pa glaciaren.


Bushvandring pa vag till den omtalade.


Gaffel-vattenfallen.


En liten besvikelse, det ser inte sa maktigt ut direkt.


PA HALL!! Forstar ni hur hogt det ar?
Doden viskar kallt i vara oron kan jag tala om!






Inga bilder pa Malin pa isvandring?
Well, i dessa doser ar man inte lattfotad! (He he he)


Jag tror ni vantar pa det... sa...
ICE ICE Baby!


Varldens smalaste spricka i isen.
Dar pressar vi oss igenom! Maste luta sig at vanster, ena foten framfor den andra (bara vanster fram, hela tiden) och liksom skooootscha sig fram bland rinnande vatten. Frant.


Milla och Sara i sprickan, bara sekunder innan Sara utfor arets
prestation!


Lite Goran Kropp-stylee va, va?
Jag kanner glaciaren, glaciaren kanner mig :)


Mycket is var det. En glaciar liksom. Det ar... mycket is. Det ar det.




Vad sager vi om utsikten da?


Jaha, vad kan den har bilden ha med det hela att gora da?
Jomen det ar ju mitt lar, tre dagar EFTER att SARA
satt sin SPIK-SKO i den allra mest kottiga delen av Malins ben.
Basattnivet. No pain, no gain.

/ Malin, Sara, Milla

Djur langs vagen

Vi gillar djuren i Nya Zealand mycket mer an djuren i Australien.
Vi far beskada detta:


Muuuuuuucket kor!


Maaahaaahaany sheep!
(Tank a med tva prickar!)


Och har och dar: en liiihihiiiten hast!

Skoj va?

/ Malin

There is no such word as try

There is only do or did not do.
We did.



























12 000 fot.
45 sekunder fritt fall.
Det finns inga ord.

Hmpf...

Jaha, vilket fortroende ni har for mig... Kul att veta vilken bild mina nara och kara har av mig. Vi skrattar sa vi grater har at era gissningar. Sanningen var namligen sa, att medan Camilla flog som en rektyl ner i vattnet satt jag som en klippa i baten, paddlade som en os-olympier och sag till att fint och sakert ta oss ned genom forsen. Och jag bara alskade det! Basta, basta upplevelsen!

Sa, kara vanner, lite tillit till mig och min formaga om jag far be :p

/Sara



Camilla ar nummer tva pa vanster sida och Sara tvaan pa hoger. Vi har precis paddlat oss igenom en lang, supersmal tunnel och tar oss igenom sista forsen.





Hela ganget uppradade tillsammans med var eminente instruktor Michel innan vi gav oss ut i forsen.

Inte f-n badar jag frivilligt i 12 gradigt vatten...

Ser ni tjejen till vanster i bild. Lite smatt uttrakad, distra och fullt upptagen med att spana in vad de andra batarna gor. Redo for lite action. Naturligtvis. Jepp, det ar hon som ar hon. Hon som flog i.



Men det bara hande, var liksom inte meningen. Jag bara rakade... och det var inte enbart mitt fel.
Sa har var det, enligt min version (och det ar inte sa farligt som det later):
Vi fick instruktioner om att vanster sida (Saras) skulle studsa mot en klippvagg, darefter skulle vi snabbt paddla bakat. Sagt och gjort, mot klippvaggen och sedan paddlade jag jarnet (aven de pa Saras sida). Tyvarr rakade det vara klippvaggar aven pa hoger sida, som vi snabbt var pa vag mot. Sa han framfor och han bakom mig slutade paddla och bara stirrade. Medan jag paddlade som om det gallde livet (instruktoren skrek ju det, jag bara gjorde som han sa) och naturligtvis, rakt in i klippvaggen, jag upp i luften och i vattnet. Pa vag fort nedstroms med en skrikande kanottjej efter mig. -"Simma snabbt hoger, snabbt hoger". Ja ja, hur simmar man i varsta strommarna med flytvast och en paddel krampaktigt i handen? Men Rambo ar ju mitt mellannamn sa jag simmade och svingade mig upp pa foren av kanoten, med benen korslagda (lite krangligt nar jag aven holl i paddeln). -"Hi there girl!" -"Ehh, hi. Thanks!" Sedan fick jag klattra over till en annan raftingbat, till applader och hurrarop. Lite uppmarksamhet ar val alltid kul. Och val i sager den instruktoren: "What? DO YOU HAVE YOUR PADDLE WITH YOU? Good work there love! Japp, Rambo som man ar.

IMPOSSIBLE IS NOTHING, eller hur var det? / Milla

Embrace the fear

Be brave.
Even if you're not,
pretend to be.
No one can tell the difference.

/Milla och Sara

"Mother nature can kick some asses..."

... inledde guiden med att saga innan briefingen.

Sara & Milla har raftat. Sjukt roligt, haftigt och helt j***a fantastiskt. En enorm adrenalinkick, jorasaatt. Kloka som vi ar valde vi turen med lagom svarighetsgrad. Nar vi kom till uppsamlingsplatsen mottes vi dock av ett: "Sorry, its cancelled. Is it ok to go on the more difficult? Its ok if u can swim." OOOkeeej, sa vi.

Forsta utmaningen vantade redan pa bussen. 45 minuters hisnande akfard pa slingriga smavagar uppfor berget. Utan staket och stup rakt ner i avgrunden. Och det var hogt, jattehogt. Men det gick bra. Lite kul att fa pumpa upp adrenalin innan forsranningen.

Forsta "svara" passagen med klippvaggar och strommar gick bra, tjoho, varsta rafting-brudarna! Andra svara grejen blev, hmm, lite for svart for en av oss. Naturligtvis flog hon ur baten (observera flog, inte trillade), drog igang varsta raddningspadraget med 4 batar och en kanot. Och det var stromt. Enda tanken var "slapp inte paddeln, slapp inte paddeln." Vilket man sjalvklart fick gora for att kunna simma eller flyta. Det enda viktiga var ju egentligen att ligga pa rygg och halla upp fotterna eller, om man nu kunde, att simma. Men slutligen hittade hon kanoten, efter ett frenetiskt viftande och paddlande av kanottjejen, och kunde sa dras upp i en annan bat. Applader!! Och den andre av oss, som faktiskt satt kvar, blev nog mer skarrad an den som flog i vattnet. Forsta tanken var: "Jaha, nu var det nan som akte ur. Men helvete, det ar ju xxx." Manga tankar hann virvla innan huvudet dok upp over ytan och hon garvade. Av 36 akande denna dag var det en som ramlade i. Gissa vem?

Resten av turen blev annu roligare. Da det verkliga svara egentligen borjade. Paddla och "hold on" mest hela vagen i shotover river med stigande svarighetsgrad som avslutades genom en tunnel och ett bam rakt ner.

Kan inte ladda upp bilderna tyvarr. De kommer i nasta inlagg. Och da far ni veta om era gissning var ratt.

/Milla & Sara

Pannkaksklippor

Exakt VAD ar detta som kallas pannkaksklippor har vi fragat oss.
Kanske stooora, extremt platta och varma klippor?

Vi gav oss ut pa expedition for att leta reda pa dem.



Genom sagoskogen!



Karleksfulla trad.



Nu borjar de skymta fram. Ser ni dem?



Har har vi en hel hog med pannkaksklippor!
De ser alltsa ut som hogar av pannkakor :)









Och saklart, varldens vackraste hav.





Ser ni dessa figurer pa klipporna nedan? :)



/ Malin, Milla, Sara


Rotorua

I lilla 'staden' Rotorua roade vi oss med att kika pa lite hot pools och bubblande lera.


En fin Kiwi-park.


Valkomstceremoni med sang och traditionella danser.
Manga krigsminer med uppsparrade ogon och rullande tunga!











I denna hot pool brukade de laga mat, tex koka agg.



Alltsa: antligen ett badvatten tempererat i millas smak!



Vulkaniskt omrade. En liten gejser hade utbrott runt tva-tre ganger i timmen.
Ni ser det som angan i mitten av bilden.





Det kanske kanns som att vi upprepar oss, men aterigen i sa fall:
Otroligt vackert!

/ Malin, Milla, Sara

Roadtripping!!

Vi hyrde oss en rod liten racerbil for att snabbast kunna ta oss runt i detta vackra land.
Att det ar vanstertrafik ar inget som varken stor eller paverkar Sara eller Milla.
De kor som riktiga biltjuvar:  ansvarsfulla, hastighetsmedvetna, koncentrerade biltjuvar!




Vi cruisar langs varldens finaste bilvagar och stannar till nar vi behover mat eller vill titta pa nanting extra fiiiint.
Mest nar vi behover mat forstas.

Jag, Malin, skattar mig lycklig over att jag jag saknar korkort och lugnt kan luta mig tillbaka i baksatet och avnjuta denna extremt underbara utsikt!
Alla nedanstaende bilder ar tagna genom bakrutan pa var lilla racer!
















Det gor inte direkt ont i sjalen att stanna till vid foljande stallen och stracka pa benen:












Life is good!

/ Malin, Milla, Sara

Det ar nat fel pa kartan

Som alla som kanner oss vet, ar vi tre brudar med inbyggd gps och lokalsinne pa topp. Det har med kartlasning ar vi mastare pa! Sa hur kommer det sig att vi sa ofta lyckas ga vilse? Genvagar blir senvagar och nar vi ar sakra pa att vi ska ga ett hall slutar det oftast med att motsatt riktning ar den ratta. Det ar naturligtvis kartorna har som man inte kan lita pa. Sen kartan ritades har minst ett par stycken av gatorna bytt plats, nagra forsvunit och andra kommit till. Strange! Men nagon annan forklaring finns ju inte...



/Sara

Till var finaste Mary



Det har inlagget tillagnar vi var egen St Mary utanfor St Marys church.
Ett hopp a la tagluffning!










/ oss

Malin och Sara tackar odmjukast..

...den vanliga sjal som skriver kontaktannonser at oss, och satter upp dem bade i Australien och pa Nya Zealand.



Vi vantar ivrigt pa svar.

/Malin

To whom it may concern


Atta sma ord.

/ Malin

En klyscha ar en klyscha for att den ar sann

Hm, man kan latt fa intrycket av att jag gatt och blivit lite smareligios..
men samtidigt... det ar sa har det ar! Jag ar harmonisk

* Varlden ar stor.
* Tid ar den basta gavan - att ge, att fa, att dela.
* Materiella saker har ingen betydelse.
* Vanner ar viktiga
* Det behovs ingen anledning for att dricka ol, ol ar en anledning.



/ Malin


Waiheke


I gar kom vi till Nya Zealand, narmare bestamt Auckland.


I formiddags sa vi adjo till Aucklands hamn och tog farjan till varldens mysigaste o Waiheke.








Sannolikt en av varldens vackraste vyer.




Framme vid vinprovningen pa Cable Bay.




Jag och Sara sitter och glassar.


Makalos utsikt fran terassen pa vingarden!







/ Malin, Sara, Milla


Jag saknar min eltandborste!

Riktigt mycket.

Men blir anda ganska glad vid synen av detta fantastiska urval!



/ Malin


Milla & Saras vildmarkliv... se upp Walker!



Medan Malin och Jeffe hade sin matdag fortsatte vi vart lyxpackerliv. Vi drog med farjan in till city, bye bye Manly. Welcome Harbour bridge. 



Akte till Taranga zoo. Vi har ju inte fatt sett nagra koalor eller kangrus sa vi ville fa se nagra innan vi lamnade landet.
Linbana upp.



Koalor, som sover 20 timmar om dygnet. jattekul!


Och kangrus som var lika trott.






Pygme-flodhast. Han var kul.


Och nu ville vi aka hem.


Ja, lyxpackers som vi ar hade vi fatt nog av vilmarksliv.
Styrde kosan hem mot Manly och kakade Sydneys godaste pasta pa en mysig liten italiensk restaurang.
De serverade ingen dryck utan vinet fick man ta med sig sjalv. Bra deal!






/ Milla & Sara









Sydney i bilder, del 2

Fran Sydney centrum...

Harbour bridge


Centrum




The rocks




Lite ledsamt att lamna Aussie och Sydney, manga roliga och fina minnen. Men nu vantar aventyret i NZ, det kommer bli grymt!

/ Team Sweden

Kulinarisk hogtid

Innan Jens Gregor drog vidare pa sina aventyr, sa var han ju tvungen att uppfostra mig och lara mig hur en riktig back packer ater. Vi hade en riktigt intressant mat-dag, med manga kulinariska hogtidsstunder.

Dagen inleddes med fusk, sa klart. Vi at frukost, det ska man tydligen helst inte gora.
Det berodde mest pa att det faktiskt fanns frukost i vart hus.

Efter en lang promenad pa Sydneys gator sa var det dags for dagens egentliga forsta matintag.
Vi lyxade till det rejalt!


Tva st Double beef n cheese pa McDonalds!
En sadan lyx kostar man pa sig kring jul/nyar/fodelsedag, enligt Jens.
Gott var det i alla fall.

Vi cruisade runt stan och drog oss sakta hemat.
Sent pa kvallen borjade det kurra litegrann i min annars sa valgodda mage.
Jag fick da en grundlig kurs i kosten att tillaga varldens godaste nudlar, tillika huvuddelen av den kost grabbarna lever av.


Ett glatt humor ar viktigaste ingrediensen!


En massa saser och kryddor som varsamt ska blandas innan nudelkokning.
Sjalva kokningen ar svar att aterge i bildform. Vissa specifika mangder vatten for att det ska bli bra, viss koktid for exakt perfektion... Det var inte latt att halla koll pa alla komplicerade moment.


En riktigt kock provsmakar!


Mmmmiddag.. Tva paket nudlar tillredda med varsam hand!
En fantastisk matupplevelse! Faktiskt mycket godare an hemma (syster yster!).

En riktig back packer ater alltsa tva paket nudlar, tva ganger per dag, och dricker vatten till det.
Total matkostnad for en dag ca 15 kr. (Vi ater lunch fran ca 100 kr och uppat... Skams pa oss!!)

(Till the Gregors: tack for julklapp :) Jag godde er binnekemask-smala son med en rejal tapasmiddag! For ovrigt lade han pa sig tre kg under den tid han spenderade med mig o brudarna!)

Till er andra: i bakgrunden ser ni delar av den supermysiga lagenheten vi hyrde i Manly Beach i Sydney!

/ Malin

Sydney i bilder, del 1

Vår dag på Bondi beach. Vi prommade till mindre stränder och möttes av de största vågorna i vattnet.
Ehum, inte Milla då. 









Vi motte upp Saras polare Magnus i Bondi. Latte och utsikt over beachen och havet.



BBQ på vår altan. God mat, trevligt sällskap och roliga drinking-games











Milla och Malla handlade go-frukost till 1:a dagen på det nya året. 




Vi har ju mer att beratta och visa men da husdjuret jeffe lamnat oss sa har vi ingen dator. Men det kommer, det kommer...

/Team Sweden

Milla diskuterar världspolitik



eller var det ett drinking-game som heter My house has 4 corners?

Solskydd



Skumt solskydd det här...

(Ja, det är sprayskumssolskydd..)

/ Malin

För er upplysnings skull...

... så håller jag faktiskt på att trappa ner med rökningen!



He he he

/ Malin

Glasklart

Ser ni glasdörren där bakom?
Nähe, det gjorde inte Milla heller.


Hon fick ont. Jätteont. Tror jag det eftersom vi hörde tre smällar. Panna, näsa, haka! 

/Malin

Vi och våra husdjur...

En kväll på vår altan säger Sara snällt till Jens: "Du, kan du ta ner det där skräpet som sitter i taket ovanför matbordet?"
Jens petar med handen och inser att skräpet rör på sig. Med cirka 10 centimeter mellan fram- och bakben.



En kväll på vår altan hittar jag 3 ihopkrypna skräckslagna människor på gräsmattan stirrandes på en stol. Det krävdes 4 ordentliga slag för att den överhuvudtaget skulle sluta röra på sig. Funderade ett tag på att slänga den på grillen, mycket kött där.



Så här nära Jens axel satt den.



En kväll på vår gräsmatta fick vi sällskap av ett lite större djur. En blandning av en råtta och katt ungefär. Den skrämde slag på Malla o Jensi när den andra kvällen fick för sig att äta lite bröd vi glömt framme. Och då de sprungit ut i endast underkläder blev det ännu roligare när vi, precis just då, fick påhälsning av engelsmän som ville ha efterfest. Neil, som bor här i Manly, berättande dess riktiga namn, Common possum (brush tail). 



Det här ännu större djuret hittade vi ute på vår altan för cirka en vecka sedan. Vet inte vad det är och det har inte lämnat oss än.



/Milla

Gott Nytt År!

Helt makalöst otroligt fantastiskt galet. Finns inte ord för att beskriva gårdagen. Bästa nyåret någonsin. Tänk strålande sol, picknick, helt enormt mycket folk, saltvattenspool och så slutligen solnedgången och ett fyrverkeri man aldrig fått uppleva förut. Allt med en härlig bunt människor som vi älskar att umgås med. Så tack för den avslutningen på 2008!


























 

RSS 2.0